TÜYAK Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi Ardından
GERİ

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’nin beşincisi bu yıl 9-10 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de gerçekleşti. Organizasyonun açılış konuşmasını AKUT Kurucu ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki gerçekleştirdi.

Ulusal ve Uluslararası Yangın Korunma Yönetmeliğinin güncel durum analizleri gibi birbirinden değerli 49 bilimsel bildirinin yanı sıra; A Yangın Güvenlik Sistemleri Ailesi başta olmak üzere sektör firmalarının katılımıyla etkinlik hedefine ulaştı.

AKUT Kurucu ve Onursal Başkanı Sn. Mahruki konuşmasında, Deprem ve Yangının Bütünsel ele alınması gerektiğini ve alınacak önlemlerin aynı hassasiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Yangın ve güvenlik alanında bilimsel ve teknolojik yenilikleri içeren konular arasında;

Alışveriş merkezlerinde yemek katlarının yangın riski açısından değerlendirilmesi, demiryolu tünellerinde simülasyon tabanlı duman tahliye sistemi, kimyasal tesislerde temel yangın riskleri ve uygulanan yangın korunum sistemleri, gönüllü itfaiyecilik; Dünyada ve Türkiye deki durumu ve ülkemizde geliştirilmesi için önerileri, metrolarda yangından korunma ve mücadele sistemleri, camilerde yangın güvenlik kriterlerinin değerlendirilmesi ele alındı.

Yapılan araştırmalara göre, itfaiyeci sayılarının gönüllü ve profesyonel sayılarının yanı sıra oranları belirtildi.  Türkiye’de sadece 22 ilde olan Gönüllü itfaiyecilerin; Bolu 1, Kocaeli’nde 374 aktif olmak üzere en çok 1.350 kişi olarak Kahramanmaraş’ta olmak üzere toplam sayısının 7.315 olduğu vurgulandı.

Kocaeli’nde, İstanbul, Konya illerinde olduğu gibi ulaşım imkânı olmayan yerleşim birimleri, köylerde 79 eğitimli gruba, pompa-su tankeri bırakılmış olmakla birlikte; 8 gönüllü müfrezesi tam donanımlı itfaiye araçları ile donatıldığı ve 7/24 göreve hazır olduğu beyan edildi.

Yurdumuzda Ulusal Gönüllü itfaiyecilik kanun taslağı hazırlanıp, Türkiye Büyük Millet Meclisine onaya sunulmak üzere olduğu belirtildi.